0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » A I L E / E Ğ İ T İ M / S A Ğ L I K » PRATİK BİLGİLER » PÜF NOKTALAR...

önceki konu   diğer konu
4 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Gönderen
Mesaj
Gast _-Canan-_  
PÜF NOKTALAR...
Misafir
PÜF NOKTALAR...

Bayatlamýþ ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kaðýda sarýp 5-10 dakika fýrýnlayýn. Böylece taptaze olacaktýr.

Tart hamuru açarken hamurun sertleþmemesi ve kývamýnýn bozulmamasý için; hamuru bir naylon poþete koyup merdane ile yuvarlayarak açýn.

Patates pürenize deðiþik bir koku vermek istiyorsanýz içine bir miktar hindistan cevizi atýn. Tadýnýn çok deðiþtiðini göreceksiniz.

Etin yumuþak olmasý için haþlama suyuna limon suyu yada sirke katýn. Ancak kýzartacaksanýz bir gece sirkeli ve sývýyaðlý sosun içinde bekletin. Sosun içine taze bitkilerden ince ince kýyarak lezzet katabilirsiniz. Ardýndan eti hiç yað koymadan kýzartýn.

Satýn aldýðýnýz kahveyi taze saklamak istiyorsanýz cam kavanoza boþaltýp içine iki adet kesme þeker atýn. Aðzýný sýkýca kapatýn. Kahvenizin taze kaldýðýný göreceksiniz.


Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanýz, limonu yýkayýp kuruladýktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sýkýn.

Kurabiyeleri sýcakken tepsiden çýkarýrsanýz tepsiye yapýþmaz. Ancak sýcakken çýkartamadýysanýz soðuduktan sonra 1-2 dakika tekrar ýsýtýp çýkartýn böylece kurabiyeler parçalanmaz.
Kuru fasulyeleri daðýlmadan piþirmek istiyorsanýz tuzu ve salçayý ya da domatesleri fasulyeler yarý piþtikten sonra koyun.


Kýzartma kokularýnýn bütün eve yayýlmamasý için yaðýn içine bir iki dal maydanoz atýn.

Pilavýn tane tane ve beyaz olmasýný istiyorsanýz içine 3-4 damla limon suyu koyun.


Mýsýrlarý haþlarken daha lezzetli olmasý için tencereye bir çay kaþýðý þeker atýn. ayrýca mýsýr kabuklarýný yýkadýktan sonra onlarý da koyabilirsiniz.

Kýzartma yaptýktan sonra kokmasýný istemiyorsanýz, bir kapta sirkeli su kaynatýn.

Yemeðe fazla tuz attýysanýz tencerenin içine birkaç parça çið patates kabuðu atýn, fazla tuzu çektiðini göreceksiniz.


Keki fýrýndan çýktýktan sonra 15 dakika ýslak bir bez üzerinde bekletirseniz, býçaðý kekin çevresinde þöyle bir dolaþtýrdýktan sonra kalýbýndan kolayca çýkarabilirisiniz. Ancak kek hamurunu kalýba dökmeden önce kalýbý yaðlamayý da unutmayýn.


Bayat ekmekleri kare kare kesip kýzarttýktan sonra kapaklý bir kavanoza koyup buzdolabýnda çorbalarýnýzda kullanmak üzere saklayabilirsiniz veya robotta öðütüp galeta unu niyetine de kullanabilirsiniz.

Portakallarý sýkmadan önce bir süre soðuk suda bekletirseniz daha fazla su verirler.

Güle Güle


Mesaj 1 kez düzenlendi. En son _-Canan-_ tarafından, 06.02.2005 - 00:14 tarihinde.
Gönderen: 06.02.2005 - 00:14
Bu Mesaji Bildir   Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
önceki konu   diğer konu

Mesajlar Gönderen Tarih
 PÜF NOKTALAR...
_-Canan-_ 06.02.2005 - 00:14
 PÜF NOKTALAR...
zeyneb-54 06.02.2005 - 00:51
 PÜF NOKTALAR...
ZEHRA 06 06.02.2005 - 17:00
 PÜF NOKTALAR...
Nazligul 12.02.2005 - 23:40

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 1302 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 11:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
hicran_50 (37), usri_yusraa (37), DÝYARBAKIR.. (33), ahmet_erdogan33.. (38), eryal (62), ((-AySeNuR-)) (29), Memet (43), berfo2004 (44), HÜKÜM (54), nerro_22 (34), engin03 (39), cenngiz (55), apo28 (41), KalbiGüzelKiz (41), ismail36 (38), hakikat_nuru (46), gencolhan (48), roket (39), yasarozdemir (44), harbi (55), yusuf_k9 (44), bhdr_84 (40), tugbali (37), orhan yurt (53), mehmet balaca (43), Mehmet Balaca (43), serkantokmak (49), rabiaaslan (39)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.67652 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.