0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » A I L E / E Ğ İ T İ M / S A Ğ L I K » PRATİK BİLGİLER » YeMeK YaPaRKeN

önceki konu   diğer konu
9 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Gönderen
Mesaj
GöLGe su an offline GöLGe  
YeMeK YaPaRKeN
1041 Mesaj -
YEMEK YAPARKEN DÝKKAT EDÝLMESÝ GEREKEN PÜF NOKTALAR


Köftenin Daha Lezzetli Olmasý Ýçin

Yapacaðýnýz köftenin daha lezzetli olmasýný istiyorsanýz; Köftenin içine katacaðýnýz bayatlamýþ ekmeði yumuþatmak için suda ýslatmayýn. Bunun yerine eðer varsa bayat ekmekleri et suyuna koyun. Et suyunda ýslanmýþ ekmekler köftenizi çok daha lezzetli kýlacaktýr.


Etleri Yumuþatmak Ýçin

Limon suyu etleri yumuþatýr. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek piþirilirse hem yumuþak ve lezzetli olur, hem de çabuk piþer. Bir diðer yol ise yoðurtla terbiye etmektir.


Ekmeðin Küflenmemesi Ýçin

Ekmeðin küflenmemesi için ekmek kutusuna koyarýz. Ancak buna raðmen ekmeðin küflenmesi çok olur. Bunu önlemek için de yapýlacak en iyi þey tuza baþvurmaktýr. Bundan böyle ekmek kutusuna artan ekmeðinizi koyarken ufak bir kabýn içine tuz koymayý da ihmal etmeyin.


Salataya Doðranacak Soðan

Salataya doðrayacaðýnýz soðaný bir süre buzlukta bekletmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede hem doðrarken gözünüz yanmaz, hem soðan kolay dilimlenir, hem de daha parlak görünüþlü olur.


Et Piþmiyor mu?

Sert etleri çabuk piþirmek için tencereye bir parça ekmek atýn. Göreceksiniz ki, iþiniz son derece kolaylaþacak.


Etler Çok Sertse

Piþireceðiniz parça et sertse, daha önceden sirke ve zeytinyaðýyla ovarak bir gece, bütün gece olma bile, hiç olmazsa birkaç saat bekletmenizde yarar vardýr.


Þekerlenen Reçeller

Bu durumdaki reçeli tencereye doldurun, her kilosu için iki limondan elde ettiðiniz limon suyunu ilave edin ve bir taþým kaynatýn, reçeliniz normale dönecektir.


Lezzetli Çay Nasýl Demlenir

Çoðumuzda, çay ne kadar çok demlenirse, tadýnýn o kadar iyi olacaðýna dair bir hüküm vardýr. Bu tamamen yanlýþtýr. Çayýn uzun süre demlenmesi, içindeki bazý maddelerin oranýný deðiþtirecek, bu da çayýn tadýný etkileyecektir. Çayýnýzý en fazla 10 dakika demleyin, o zaman çayýnýz daha lezzetli olacaktýr.


Balýðý Kurulayýn

Çarþýdan büyük bir titizlikle seçerek aldýðýnýz balýklarý kýzartmak üzere yýkadýktan sonra kurulamanýzda fayda vardýr. Bu suretle una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarýný saðlamýþ olursunuz.


Böreði Bekletmek Gerek

Yapacaðýnýz böreðin, lezzetli olmasý ve kývamýnda piþmesini istiyorsanýz, ateþe koymadan önce birkaç saat bekletin. Usta aþçýlar, aslýnda buzdolabýnda bir gece bekletmenin daha iyi olduðunu söyler.


Eti Çabuk Piþirmek

Etli yemeklerinizin daha çabuk piþmesini istiyorsanýz, içine biraz sirke katýn. Hem daha çabuk piþer, hem daha lezzetli olur.


Lezzetli Yoðurt

Yoðurt yapacaðýnýz sütü kaynamaya baþladýktan sonra beþ dakika süre ile büyük bir kaþýkla havalandýrarak kaynatýrsanýz daha lezzetli yoðurt elde edersiniz.


Bekletilen Yiyecekler

Ýmalat ve saklanma esnasýnda gerekli saðlýk kurallarýna riayet edilmediðinden gýdalara yerleþen bazý mikroplar günlük hayatýmýzda sýk rastlanabilen zehirlenmelere sebeb olabilmektedir. Genellikle süt, peynir, tereyaðý, et, sucuk, dondurma ile uzun müddet bekleyen yaþ pasta, yumurta ve yumurtalý yiyecekler, bunlar arasýnda sayýlabilecek belli baþlý riskli yiyecek maddeleridir. Gýda zehirlenmesini en mühim belirtisi, ishal, kusma ve ateþle baþlar. Bu belirtiler karþýsýnda hemen doktara baþvurulmalýdýr.


Hamuru Düzgün Kesmek

Açtýðýnýz hamuru veya aldýðýnýz yufkayý düzgün yuvarlak þeklinde kesmek istiyorsanýz ya bir tencere kapaðýný veya alüminyum bir sahaný kullanabilirsiniz. Bunun yardýmýyla hamuru fazla bastýrmadan, ezip parçalamadan düzgün parçalar elde edebilirsiniz.


Patatesi Kýzartmadan Unlayýn

Patates kýzartmasýnýn kýtýr kýtýr, gevrek olmasýný istiyorsanýz, patatesleri una buladýktan sonra tavaya atmalýsýnýz. Patates pürenize de deðiþik bir koku vermek istiyorsanýz, içine bir miktar hindistan cevizi atýn. Tadýnýn çok deðiþtiðini göreceksiniz.


Yemeðe Yaðý Fazla Kaçýrýrsanýz

Yaðý fazla olan yemeðin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapaðýný kapatýn ki buharýyla birlikte yaðýný da çeksin. Böylece evinizdeki bayat ekmekleri de deðerlendirmiþ olursunuz.


Yemeðin Tuzu Fazla Kaçtýysa

Piþirirken yemeðinizin tuzunun fazla olduðunu düþünürseniz içine soyulmuþ patates koyabilirsiniz.


Maydanozu Naylon Kutuya Atýn

Çarþýdan, pazardan aldýðýnýz maydonozlarýnýzý, dereotunuzu uzun zaman dolabýnýzda bozulmadan, sararmadan saklamanýn yolunu biliyor musunuz? Bunun için maydonoz ve dereotunu önce güzelce yýkayýn. Temiz bir peçeteyle sarýp iyice kurulayýn. Temiz kapaklý bir naylon kutuya koyup buzdolabýna kaldýrýn. Uzun müddet bozulmadan kaldýðýný göreceksiniz.


Buzluktan Çýkarýlan Kýymaya Yapýþan Kaðýt Nasýl Çýkartýlýr

Buzluktan çýkarýlan kýyma, genellikle kaðýdýna yapýþýr. Kaðýdý zorlamadan çýkartmanýn da formülü var. Kaðýda sarýlý olan kýymayý, kýsa bir süre soðuk suyun altýnda tutun. Kaðýt yýrtýlýnca da kýymayý böylece bir naylon torbaya koyun. Kýyma biraz ýsýnýnca kaðýt çýkacaktýr.


Tabaklardaki Çatlaklar

Yemek takýmýnýzdaki tabaklarda oluþan küçük çatlaklar nedeniyle kýrýlmalarýndan ve takýmýn bozulmasýndan korkuyorsanýz; tabaðý bir tencereye koyun ve aðzýna kadar süt ile doldurun. Çok kýsýk ateþte 45 dakika kaynatýn ve soðumaya býrakýn. Çatlaklardan eser kalmayacak. Ayný iþlemi bütün porselen objeleriniz için kullanabilirsiniz.


Tavuðun Lezzeti

Yapacaðýnýz tavuk yemeðini daha lezzetli kýlmak mümkün. Tavuk etlerini birkaç saat sütün içinde bekletin. Etler hem daha yumuþak, hem de daha leziz olacaktýr.


Kuruyan Kahveler

Türk kahvesini, tazeliðini ve kokusunu kaybetmemesi için paketi kavanoza boþalttýktan sonra içine 2-3 tane kesme þeker atýn. Böylelikle kahve, bitinceye tazeliðini koruyacaktýr.


Bisküviler Hep Taze

Bisküvi kutusuna koyacaðýnýz 1-2 adet kesme þeker, onlarýn tazeliðini sürekli tutacaktýr.


Annemizin Zeytinyaðlýlarý

Zeytinyaðlýlarýmýz annemizinki gibi hiç olmaz. Çünkü onlar gibi piþirirken herþeyi katarýz da, birkaç adet kesme þekeri katmak gelmez aklýmýza.


Mayonez Yaparken

Mayonez yaparken baþarýsýzlýða uðramamak için, yað ve yumurtanýn ayný ýsýda, oda sýcaklýðýnda olmasý gerekir.


Kek Yaparken

Kullanacaðýmýz yumurtalar oda sýcaklýðýnda olmalýdýr.


Sarmýsaklarý Kolayca Soyabilmek

Sarmýsaklarý ýlýk suda bekletip iki parmaðýnýzla þöyle bir sýkarsanýz çok kolay bir þekilde kabuklar çýkar.


Lezzetli Beþamel

Beþamelinizin çok daha lezzetli olmasýný istiyorsanýz, sütün içine soðaný doðrayýp, soðanýn tadýný alana kadar bekletin.


Lezzetli Soðan

Soðanýn daha lezzetli olmasýný istiyorsanýz, kavururken içine biraz þeker atýverin.


Yemek Piþirirken

Yemekleri piþirirken hemen tuzunu ve þekerini katmayýn. Çünkü bu katký maddeleri, yemeklerin piþmelerini geçiktirir.


Deniz Ürünlerini Seçerken

Balýðýn tazesi parlak gözlerinden, koyu kýrmýzý süzgeçlerinden anlaþýlýr. Bir de pullarý gevþek olmamalýdýr.

NOT: Önceki Listemizin aynidir.. Kücük bir calisma yaparken önceki liste kazaen silindi.. Haklarinizi Helâl ediniz.. SELÂM VE DUA iLE (acemi asciniz)
Gönderen: 06.12.2003 - 05:32
Bu Mesaji Bildir   GöLGe üyenin diger mesajlarini ara GöLGe üyenin Profiline bak GöLGe üyeye özel mesaj gönder GöLGe üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
önceki konu   diğer konu

Mesajlar Gönderen Tarih
 YeMeK YaPaRKeN
GöLGe 06.12.2003 - 05:32
 Allah razi olsun
Emirdag 07.12.2003 - 00:41
 YeMeK YaPaRKeN
((( ... ))) 07.12.2003 - 01:12
 YeMeK YaPaRKeN
GöLGe 07.12.2003 - 01:17
Konu icon  ALLAH RAZI OLSUN
munazile 07.12.2003 - 01:26
 S.a
Begum 13.02.2004 - 19:42
 selam ve dua ile...
hazanrengi 15.02.2004 - 23:56
 RE:
NiSaNuR 16.02.2004 - 00:02
 YeMeK YaPaRKeN
DiLRuBa 16.02.2004 - 14:20

Lütfen Seçiniz:  
Şu an 1 üye ve 1341 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 11:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
hicran_50 (37), usri_yusraa (37), DÝYARBAKIR.. (33), ahmet_erdogan33.. (38), eryal (62), ((-AySeNuR-)) (29), Memet (43), berfo2004 (44), HÜKÜM (54), nerro_22 (34), engin03 (39), cenngiz (55), apo28 (41), KalbiGüzelKiz (41), ismail36 (38), hakikat_nuru (46), gencolhan (48), roket (39), yasarozdemir (44), harbi (55), yusuf_k9 (44), bhdr_84 (40), tugbali (37), orhan yurt (53), mehmet balaca (43), Mehmet Balaca (43), serkantokmak (49), rabiaaslan (39)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.76486 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.